lørdag 11. juni 2011

Første etappe ferdig...

Da er første etappe over og vi har en hviledag etter mye strev. Mye er blitt prøvd og vi føler at ting begynner å komme på plass. Vi ligger i Alta og har en hviledag etter tre dager med blodslit langs E6. Dagen etter dusjen i Skaidi gikk vi opp Repparfjorddalen. Som var en eneste lang oppoverbakke. Dag to gikk vi over Sennalandet og ned i Stokkadalen. Dag tre gikk vi ned til Rafsnbotn og inn i Alta. I Luftlinje har vi tilbake lagat ca 73 km(87 km i reell gåing) på tre dager. Noe vi er veldig fornøyd med. Vi føler den første ordentlige hvildedagen vår er fortjent etter alt snø og asfalt slitet. Det kan i hvertfall føttene våres skrive under på. Heldigvis ingen gnagsår, men Terje har en lilletå som har en like stor blemme som lilletå.

Grunnen til at vi valgte å følge E6 fra Skaidi til Alta var at vi ikke tok sjansen på å havne i samme snø marerittet som på Porsanger halvøya. Mens vi gikk langs E6 så det ut som et riktig valg. Det var fortsatt mye snø i høyden. Vi har nå fått meldinger, etter å ha hørt med lokalfolk, at det ikke skal være så mye snø over finnmarksvidda og frem til Abisko. Så gjenstår det å se om dette stemmer.

Provianteringen er ferdig og sekken har fått litt mer vekt etter at vi slanket pakkningene våres med hele 4,6 kg(sendt hjem) totalt (noe som tilsvarer frokosten våres helt til Abisko).

Resten av dagen skal brukes til restitusjon og avslapning. Skal bli godt å komme ut på vidda igjen og vekk fra asfalt, trailere, bobiler og lokale bilister som vi tror hadde veldig lyst til å ta oss med døra.

1 kommentar: